Услуги

Претоварни услуги

Товаро-разтоварната дейност е основната услуга, осъществявана от всички пристанища в Пристанищен комплекс – Русе ЕАД. Пристанищата разполагат с портални кранове и друга товароподемна техника за товарене и разтоварване на насипни, генерални и всякакъв вид други товари от и на плавателни и сухопътни превозни средства. 

В пристанище Русе могат да се претоварват товари с максималната тежест на товарната единица до 60 тона. 

Съществува възможност за обработка на по-тежки товари или товари с нестандартни размери с помощта на 100 тонен плаващ кран.

Складови услуги

Всички пристанища в състава на комплекса разполагат с открити и закрити складови площи, но с най-обширни складови площи разполага Пристанищен терминал Русе-изток. Последният предоставя на своите клиенти за ползване и складове под временен и митнически контрол.

Маневрени услуги

Пристанищен комплекс – Русе ЕАД разполага с 1 маневрен кораб за извършване на такъв вид услуги.

М/к Мираж е моторен кораб, тип "тласкач-влекач", придобит през 2005 г. и локализиран в пристанищен терминал Русе-изток.

Пътнически и понтонни услуги

Пристанищата от комплекса разполагат с понтони за приставане на пътнически кораби и посрещане на туристи. 

  • В Русе комплексът предлага на клиентите си услугите на 1 понтон разположен на територията на пристанищен терминал Русе-център.
  • В п-ще Тутракан комплексът разполага с 1 понтон, разположен на територията на пристанището, ползва се от търговски и пътнически кораби.
  • В пътническото п-ще Силистра комплексът предлага на клиентите си 2 понтона за приставане на пътнически кораби, разположени на територията на пристанището.

Други услуги 

  • Предоставяне на електричество, вода и почистване на плавателни средства на клиентите.

При заявка пристанищата от комплекса могат да захранят с електричество и питейна вода плавателни средства, намиращи се в пристанището. При необходимост и заявка от клиентите, екипите на пристанищата осъществяват почистване на пристаналите плавателни средства.

  • Предоставяне на товароподемна техника

В п-ще Русе е възможно предоставянето на различна товароподемна техника за ползване от клиенти – мотокари, кофъчни товарачи, вилъчни товарачи и др.

  • Ремонтно-технически услуги:

Пристанищен комплекс – Русе ЕАД разполага с Ремонтно-технически отдел в п-ще Русе.

Той разполага с богат набор от технически средства и компетентен персонал за осъществяване на всякакви технически и ремонтни услуги:

  • шлосерски, стругарски, фрезови, заваръчни и дърводелски услуги;
  • заплитане на сапани;
  • ремонт и поддръжка на всякакъв вид товаро-подемна и друга техника;

С използването на сайта вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата <a href="/politika-za-biskvitkite"> Политика за бисквитките</a>.